Download the final report of the project

The Final Report of BOHEALTH has been published. Click here to download it.

El Projecte BOHEALTH Assoleix els seus Objectius i Ajudarà a la Millora Ambiental Centres Sanitaris

El projecte BOHEALTH es va iniciar al juliol de 2013 i com a projecte LIFE+ arriba el seu final. Han estat tres any d’un llarg recorregut i molts fites assolides. El consorci format per la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (FHSPST), Xarxa Sanitaria i Social Santa Tecla AIE, SIMPPLE i LEITAT ha unit esforços per assolir els objectius plantejats.

El projecte s’ha implantat en dos centres sanitaris, Centre de Llevant i Hospital del Vendrell, ambdós centres localitzats a Tarragona. La implantació del projecte en aquests centres ha permès validar la metodologia i l’eina dissenyada.

El procés de implantació s’ha realitzat seguint els següents passos:

 • Recollida d’informació sobre el consum de recursos i generació de residus

 • Caracterització del centre i dels diferents serveis

 • Inventari d’equips significatius

 • Introducció de dades a l’eina i avaluació ambiental per identificar els aspectes significatius

 • Definició d’un pla d’acció i implantació de les accions per la millora del comportament ambiental

 

A nivell ambiental els resultats assolits expressats en reducció de la petjada de carboni (CO2 eq) han estat els següents:

 

El projecte ha comptat amb la col·laboració d’un grup d’experts: Sra. Maria Passalacqua (Club EMAS Catalunya), Sr. Francesc Castell (Universitat Rovira i Virgili), Sr. Josep Mª Massip (Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) i Sr. Xavier Singla (Xarxa Sanitària Sta. Tecla). També diferents centres sanitaris i altres projectes com projecte EU HCWM, projecte SMART HOSPITAL, projecte RESEEPE, projecte OPERE, projecte “Minimització de dietes alimentàries no consumides” han col·laborat amb BOHEALTH. El consorci vol agraïr a tots ells la seva participació en el projecte.

 

Encara que el projecte LIFE finalitzi, els resultats del projecte seguiran disponibles al web i també l’eina BOHEALTH estarà disponible per tots aquells centres sanitaris que vulguin millorar el seu comportament ambiental (http://bohealth.simpple.com). També des del consorci es donarà suport a aquelles organitzacions que vulguin implantar la metodologia proposada.

RESUM DE LA JORNADA FINAL DEL PROJECTE BOHEALTH

El passat 24 de maig 2016 va tenir lloc la jornada final del projecte BOHEALTH "Innovació per a la millora ambiental en centres sanitaris".

L'esdeveniment va tenir lloc al Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. L’acte organitzat amb la col·laboració del CLUB EMAS va comptar amb la participació de la Universitat de Santiago de Compostela (USC), La Corporació Parc Taulí, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el Centre Tecnològic CARTIF i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte es van presentar les següents iniciatives:

 • Projecte EU HCWM orientat a la formació innovadora per la gestió de residus sanitaris
 • Projecte SMART HOSPITAL que té com objectiu l’aplicació de millors pràctiques per reduir la petjada climàtica dels centres sanitaris
 • Projecte RESSEPE que consisteix en aplicar tecnologies innovadores per la modernització d’edificis
 • Projecte OPERE que té com objectiu la implantació de sistemes de gestió eficient en xarxes energètiques en complexes de gran consum
 • Projecte de minimització de les dietes no consumides a l’hospital

 

El Projecte BOHEALTH i un dels seus principals resultats, l’eina BOHEALTH, foren presentades durant l’acte. També es presentà l’aplicació d’aquesta en els dos casos d’estudi: Hospital de Llevant i l’Hospital del Vendrell.

 

Les presentacions es troben disponible en els següents vincles:

 

L’acte fou clausurat per la Sra. Georgina Conesa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, Xarxa Sanitaria i Social Santa Tecla, SIMPPLE i LEITAT agraeixen a tots els participants la seva assistència .

 

A continuació s’adjunten algunes de les fotos de l’esdeveniment.

 

Llegeix més...

JORNADA FINAL DEL PROJECTE BOHEALTH: ““Innovació per la millora ambiental en centres sanitaris”

El projecte BOHEALTH arriba al final i es prepara per celebrar el pròxim 24 el proper 24 de maig la jornada final de difusió “Innovació per la millora ambiental en centres sanitaris. El projecte té com a objectiu principal la reducció del impacte ambiental associat al sector sanitari. És per això, que juntament amb el projecte BOHEALTH es presentaran altres iniciatives innovadores aplicades al sector i que contribueixen a la millora del comportament ambiental als centres sanitaris. Entre aquestes iniciatives hi trobem els següents projectes europeus:
 • Projecte EU HCWM orientat a la formació innovadora per la gestió de residus sanitaris
 • Projecte SMART HOSPITAL que té com objectiu l’aplicació de millors pràctiques per reduir la petjada climàtica dels centres sanitaris
 • Projecte RESSEPE que consisteix en aplicar tecnologies innovadores per la modernització d’edificis
 • Projecte OPERE que té com objectiu la implantació de sistemes de gestió eficient en xarxes energètiques en complexes de gran consum
 • Projecte de minimització de les dietes no consumides a l’hospital
La jornada inclourà a la tarda una demostració pràctica del funcionament de l’eina BOHEALTH. Poden consultar el programa i realitzar la inscripció de forma gratuïta a través del següent formulari: programa i inscripcions. L’esdeveniment tindrà lloc al Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (consulta mapa) i es realitzarà en col·laboració amb el Club EMAS. La jornada té com a objectiu donar a conèixer iniciatives innovadores que permeten reduir el impacte ambiental dels centres sanitaris i compartir experiències per la milla ambiental. Animat a participar-hi!

Socis

Login